5 Νοε 2017

ΝΖΖ:"Paradise Papers ". Νέο offshore σκάνδαλο

Ο κόσμος έχει ένα νέο Offshore σκάνδαλο - Τα "Paradise Papers "
5.11.2017, 19:20 NZZ.ch

video 13 Million Documents

med. / (Γραφεία) Η κοινοπραξία δημοσιογράφων «Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητικής Δημοσιογραφίας» (ICIJ) εφερε στην επιφάνεια  το βράδυ της Κυριακής ένα νέο σκάνδαλο  με υπεράκτια δεδομένα τα λεγόμενα "Paradise Papers ".

Paradise PapersΣύμφωνα με την «Sueddeutsche Zeitung», που είναι μέλος της ICIJ της δόθηκαν περίπου 13,4 εκατ. έγγραφα. Από αυτά διαφαίνεται πώς εταιρείες όπως η Appleby, με έδρα τις Βερμούδες, μπορούν να αποκομίσουν οφέλη για τους ευκατάστατους πελάτες τους. Σε αυτούς ανήκουν πολιτικοί, αστέρες του κινηματογράφου, αριστοκράτες, επιχειρηματίες και ολιγάρχες, αλλά και εταιρείες όπως η Sixt, Deutsche Post, η Siemens, η Allianz, η Nike, η Apple, το Facebook, όπως  ανέφερε η Süddeutsche Zeitung. Σύμφωνα με την ίδια, περισσότεροι από 120 πολιτικοί από σχεδόν 50 χώρες συμμετέχουν σε αυτές υπεράκτιες εικονικές επιχειρήσεις.

Η πρακτική αυτή είναι παρόμοια με αυτή που ήταν στο «Παναμά Papers»: Ευκατάστατοι αφήνουν να εξαφανιστούν μέρος της περιουσίας τους η των κύκλων εργασιών τους μέσω εικονικών εταιρειών . Αυτό μειώνει σημαντικά τη φορολογική τους επιβάρυνση.

Ακολουθούν περισσότερα.

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες