23 Σεπ 2017

Zaungast:The sad and paradox story o Mr. Analipsis Fontane


12.08.2017 εστάλει άρθρο στο περιοδικό parallaximag.gr από τους  zaungastnic το οποίο και δημοσιεύθηκε:
Γιατί κλείσατε τα συντριβάνια Αύγουστο μήνα; Από parallaxi - August 12, 2017.

Εκεί αναφερόταν το άρθρο μεταξύ άλλων, μάλλον αδίκως😉...: "Έχουν φύγει οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς από την πόλη για διακοπές, γιατί να έχουμε όλες αυτές τις κοστοβόρες υποδομές εν λειτουργία. Άποροι , άστεγοι, άνεργοι, φοιτητές παλιοί και νεοφερμένοι, μετανάστες και κάποιοι περιθωριακοί έχουν μείνει που δεν έχουν την οικονομική άνεση να πάνε διακοπές. Άσε τους αυτούς. Δεν αγγίζουν την αισθητική τους τέτοια πράγματα. Εδώ έχουν άλλα υπαρξιακά προβλήματα να λύσουν, η δροσιά και η αισθητική του δημόσιου χώρου θα τους λείψει;"

21.08.2017 Δημοτικό Συμβούλιο. Παρόντες οι zaungasnic. Θέμα 4ο και 5ο σχετικά με την άμεση ανάκληση της σύμβασης για την συντήρηση και κατασκευή συντριβανιών στο Δήμο Θεσσαλονίκης και συγχρόνως έγκριση νέας μελέτης για την συντήρηση ιδίου υψους στο ποσό δηλαδή 488.000 ευρω σε 2 έτη..
28.08.2017 Εστάλει επιστολή  απο τους zaungastnic προς την Αντιδημαρχία τεχνικών εργων και περιβάλλοντος με διάφορες ερωτήσεις σχετικά με την εργολαβία για τα συντριβάνια και στο τέλος αναφορά στο ότι το συντριβάνι στην Ανάληψη έχει να λειτουργήσει μερικούς  μήνες. Λαμβάνουμε απάντηση στις 29.8.2017 ότι θα προωθηθεί το μήνυμα … (βλέπε παρακάτω στο text box).


Στο τέλος της επιστολής μας αναφερόμαστε: "Συνημμένα σας στέλνω και μερικές φωτογραφίες από το αρχείο μου σαν απόδειξη ότι ο εργολάβος ο οποίος είχε αναλάβει την υδραυλικό-ηλεκτρολογική συντήρηση και λειτουργία των συντριβανιών δυστυχώς δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του όπως μάλλον ανέφερε η σύμβαση".

Κανονικά δεν υπάρχει εργολάβος πλέον αφου πάρθηκε η απόφαση 21.8.2017 ανακλησης της συμβασης του εργολάβου υψους 488.00 Ευρω για 2 έτη, δηλαδή Μάρτιος μέχρι Οκτώβριος κάθε έτους (8 απο τους 12 μήνες) με το Δήμο και συγχρόνως πήρε έγριση η υπηρεσία του Δήμου για έγκριση νέας μελέτης για συντήρηση υψους 488.000 ευρω πάλι για 2 έτη ...!!!! Λίγο παράδοξο. Μάλλον ο εργολάβος δεν πήρε χρήματα για το 2017 ???? Μήπως γι' αυτό σταμάτησαν τα συντριβάνια ????

30.08.2017 ξεκινούν όλα επί της νέας παραλίας να λειτουργούν και μαζι  επανήλθε ο Mr. Analipsis Fontane !!!!  Τέλεια. Ποιός ο λόγος ... ?  Βρείτε τον. Δεν άργησε όμως να επανέλθει και ...

05.09.2017 ακούστηκε ο επιθανάτιος ρόγχος  και επήλθε ο θάνατος του  Mr. Analipsis Fontane 

16.09.2017 ακόμα εκεί χωρίς πνοή ο Mr. Analipsis Fontane.

Η σύντομη ιστορία σε μια σύνθεση φωτογραφιών στο inkscap:


Τον Οκτώ(μ)βριο* σταματούν τα συντριβάνια τη λειτουργία τους. Όμως τα επί της νέας παραλίας συντριβάνια όλα μέχρι και την λουόμενη λειτουργούν ακόμα. Θα μας πείτε υπερβολικούς. Ίσως, μπορεί, μάλλον έτσι θέλουμε να είμαστε γιατί και η απέναντι πλευρά είναι υπερβολική  θεωρώντας ότι εμείς και εσείς  απέναντι της είμαστε μη νοήμονες πολίτες.
--------------------
*) Στο τέλος θα μας κάνουν να πιστέψουμε ότι μόνο  "Οκτώμβριο" μπορούμε να γράφουμε.

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες