24 Μαρ 2018

Το περιβαλλοντικό ΕΓΚΛΗΜΑ στη Κρήτη (power point 2005/Σήμερα)

ΦΡΑΓΜΑ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΠΟΣΕΛΕΜΗ

Δείτε πώς η ΕΕ διαχειρίζεται τους χρηματοδοτικούς πόρους των Ευρωπαίων πολιτών. Φράγμα του Αποσελέμη στην Κρήτη. Μια επένδυση με μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες για το περιβάλλον. 60.000 δέντρα  κόπηκαν πριν από 10 χρόνια. Δεν άκουγαν τις σχετικές επιστημονικά τεκμηριωμένες προειδοποιήσεις μας τότε ούτε ο OLAF ούτε η ΕΕ ούτε η Ελληνική Κυβέρνηση όταν κάναμε το 2005 καταγγελία στον OLAF. Την καταγγελία προς OLAF την συνέταξε τότε  ο Dr. rer.pol. Νίκος Θεοδοσάκης, σαν Σύμβουλος Περιβαλλοντικής Συνοχής για την περιοχή με την συμβολή ενός αγωνιστή από την Περιοχή του κ. Γεωργίου Β.  εκ μέρους του τότε Δημάρχου Χερσονήσου Σπύρου Δανέλλη για τον Δήμο Χερσονήσου. Αριθμός καταγγελίας στον OLAF: OF/2005/0377

22 εκατομμύρια κυβικά νερό έχουν υπολογίσει ότι χρειάζεται ο βόρειος άξονας Ηράκλειο-Αγ Νικόλαος.

Εκείνο που δημοσιεύεται τις μέρες  (Μάρτιος 2018) είναι ότι, το φράγμα έχει σήμερα περίπου 2 εκατ. κυβικά νερό και από αυτά θα δώσουν στο δίκτυο για κατανάλωση περίπου 1,2 εκατ. τους καλοκαιρινούς μήνες και μέχρι τότε θα μείνει κλειστό λειτουργώντας μια φορά το μήνα για τις  ανάγκες συντήρησης του διυλιστηρίου μόνο. Δηλαδή θα μείνει μέσα στο φράγμα ποσότητα  περίπου 0,80 εκατ. ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα των μελετητών η απαιτούμενη ποσότητα  που πρέπει να παραμένει για τη "συντήρηση"των τοιχωμάτων του πρέπει να είναι 5 - 6 εκατ.  κυβικά. Το άλλο κουφό που ακούγεται (από διάφορα κοράκια) είναι η πρόταση για κατασκευή  μεγάλης μονάδας αφαλάτωσης στη Χερσόνησο της οποίας το νερό θα  τροφοδοτεί το φράγμα Αποσελέμη.


ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ    ΟΤΙ    ΟΙ    ΤΥΠΟΙ    ΚΑΙ    ΕΚΕΙ   ΚΑΤΩ  ΕΙΝΑΙ ΑΜΙΛΕΙΚΤΟΙ

ΣΗΜΕΡΑ

Panoramamik mit  Höhenunterschied

WP_20180317_17_27_49_Pro

Panoramamik mit  Höhenunterschied entlangPanoramamik mit  Höhenunterschied Avdou

Ένας από τους παρακάτω που κατάγεται και από τη περιοχή και είναι κατακλυσμένο το χωριό των γονιών του, πήρε την εργολαβία να κόψει τα 60.000 δένδρα περίπου στη Λαγκάδα του Αποσελέμη. Μαντέψτε ποιος?

Δείτε σε μορφή powerpoint  για ποια πράγματα προειδοποιούσαμε τόσο θεσμούς όσο και κατοίκους  το 2005 (πατήσετε πάνω στο εικονίδιο). Πως να βρει το δίκιο του το περιβάλλον σήμερα ?

image

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες